Hansakorttelin pikalatausasema tehostaa asiointia ja liikkumista

Turun Hansakortteliin avattu Aimo Charge-pikalatausasema tekee kauppakeskuksessa asioinnista aiempaa nopeampaa ja ympäristöystävällisempää.

Hansakorttelin pysäköintilaitokseen Turun ydinkeskustaan on avattu uusi Aimo Charge-pikalatausasema, jonka kahdesta latauspisteestä saa yhteensä 90 kilowattitunnin verran virtaa. Latausasema on jo nyt kolme kertaa nopeampi kuin keskinopea latauspiste, ja sen tehon on tarkoitus vielä kasvaa 180 kilowattituntiin.

”Halusimme tuoda Turun keskustaan ensimmäisen näin tehokkaan latausaseman helpottamaan Hansakorttelissa asiointia sekä esimerkiksi taksien latausta. Nyt sähköauton lataaminen onnistuu nopean asioinnin yhteydessä tai lyhyen tauon aikana”, aluepäällikkö Tero Hyökki kuvailee.

Hansakortteli fast ev charger

Pikalatausasema rakennettiin yhteistyössä Hansakorttelin kanssa, sillä sekä Aimo Park että kauppakeskus haluavat edistää vähäpäästöistä liikennettä.

”Meille on tärkeää toimia vastuullisesti ja huomioida ympäristötekijät. Uusi latausasema edistää vastuullisuusohjelmamme tavoitteita ja olemme siitä ylpeitä”, Hansakorttelin turvallisuus- ja laatupäällikkö Lauri Takkinen toteaa.

Hansakorttelissa iloitaan siitä, että pikalatausasemalla on myös monia muita etuja.

”Haluamme tarjota kuluttaja-asiakkaille lisäpalveluja ja tehdä heidän arjestaan sujuvampaa. Pikalataus nopeuttaa heidän asiointiaan ja houkuttelee heidät valitsemaan Hansakorttelin asiointipaikaksi. Se taas tuo etua vuokralaisina oleville yrityksille, joten kaikki hyötyvät”, Takkinen kuvailee.

Hansakortteli fast ev charger


Lisää luvassa

Sekä Hansakortteli että Aimo Park pitävät uutta latausasemaa ja sen positiivista vaikutusta niin rohkaisevana, että vastuullisuusteot eivät jää tähän.

”Meillä on monia suunnitelmia. Olemme esimerkiksi pilotoineet Turun kaupungin kanssa polkupyöräpysäköintiin liittyviä hankkeita, joissa pyöräilijöille on tarjottu valvottu pyöräparkki sekä erilaisia lisäpalveluja. Näiden hankkeiden jatkoa sekä monia muita ideoita pohdimme edelleen”, Lauri Takkinen kertoo.

Aimo Park aikoo puolestaan jatkaa hankkeitaan sähköautoilun ja vähäpäästöisen liikenteen edistämiseksi. Se etsii yhteistyökumppaneita, joiden kanssa laajentaa pikalatausasemien verkostoa Suomessa.

”Kansainvälisenä toimijana meillä on sekä tahtoa että kykyä investoida ekologisten liikkumispalvelujen kehittämiseen. Sähköautoilun edistäminen linkittyy myös visioomme, jossa kehitämme pysäköintihalleista monipuolisia palvelukeskuksia”, Aimo Parkin toimitusjohtaja Juha Sirelius kertoo.

Lue lisää uutisia

Mietitkö, mitä muuta meillä tapahtuu? Tutustu uutisosiossa uusimpiin tietoihin ja tarinoihin maailmastamme.