ParkCitystä Turun suurin pysäköintilaitos

Turun Tiedepuistossa avataan torstaina 19.1.2023 kaupungin suurin pysäköintilaitos. Kymmenkerroksisen ja noin tuhatpaikkaisen ParkCityn toiminnan sujuvuudesta vastaa Aimo Park. ParkCityyn voi tutustua ilmaiseksi 1.2.2023 saakka.

Parking facility ParkCity in Turku from Helsinginkatu

Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttama ParkCity avataan yleisölle torstaina 19.1.2023 klo 6 alkaen. Pysäköintiä kaupungin suurimmassa ja uusimmassa laitoksessa voi kokeilla maksutta 1.2.2023 saakka.

”Haluamme tarjota mahdollisuuden tutustua ParkCityyn. Lisäksi testaamme laitteita ensimmäisten päivien ajan. ParkCityyn tulee uusinta teknologiaa edustava kamerapysäköinti eli kortteja tai lippuja ei tarvita. Kaikki asiointi onnistuu Taskuparkki-sovelluksella”, kertoo Aimo Parkin Turun aluepäällikkö Tero Hyökki.

Parking facility ParkCity in Turku

Uusi pysäköintilaitos palvelee useita asiakasryhmiä. Kupittaan juna-asemalle on laitoksesta katettu kulkuyhteys, joten ParkCity toimii liityntäparkkina. Myös monet alueella asioivat ja työskentelevät hyötyvät parkkitilasta ja latauspisteistä.

”ParkCity kokoaa yhteen paitsi pysäköintiä tarvitsevat, myös sähköauton latausta etsivät. Laitoksessa on kaikkiaan 20 sähköauton latauspistettä. Lisäksi ParkCitystä löytyy jatkossa myös sähköinen yhteiskäyttöauto. Se on etenkin kaupungeissa suosiotaan kasvattanut, ekologinen ja vaivaton liikkumisen muoto”, Tero Hyökki kuvailee.

ParkCity tarjoaa jatkossa myös parkkipaikan noin 100 pyörälle. Myös muita palveluja on tarkoitus kehittää kysynnän ja tarpeen mukaan.

”Pyrimme tuomaan kaikki liikkumisen kannalta olennaiset palvelut saman katon alle. Näin säästämme aikaa, vaivaa ja ympäristöä”, Tero Hyökki pohtii.

 

ParkCityn faktat

  • Katuosoite: Joukahaisenkatu 8, 20520 Turku
  • 990 pysäköintipaikkaa 10 kerroksessa
  • Kokonaislaajuus 28.000 m2
  • Sähköautojen latauspaikkoja 20
  • Tulossa on myös 100 pyöräpaikkaa sekä sähköinen yhteiskäyttöauto

Pysäköinti maksetaan Taskuparkki-sovelluksella tai korttimaksulla.

Parking facility ParkCity in Turku electric vehicle charging
Parking facility ParkCity in Turku

Lue lisää uutisia

Mietitkö, mitä muuta meillä tapahtuu? Tutustu uutisosiossa uusimpiin tietoihin ja tarinoihin maailmastamme.