Helsinkiin ydinkeskustan tehokkain pikalatausasema

Aimo Park on avannut Helsinkiin keskustan nopeimman sähköauton latausaseman. Aimo Charge -pikalatausasemien verkosto on laajentumassa myös muualle Suomeen. Asiantuntija pitää pikalatausverkoston kehittymistä tärkeänä.

Aimo Charge fast electric charger

Tavaratalo Stockmannin pysäköintihalliin Mannerheimintielle on avattu Aimo Charge -pikalatausasema, jonka teho on 180 kilowattituntia. Asema lataa autoon saman verran sähköä 15 minuutissa kuin tavallinen latausasema tunnissa. 

”Jo lyhyt käyttökokemus on osoittanut, että ydinkeskustaan on kaivattu näin tehokasta pikalatausasemaa. Sen nopeutta ja helppokäyttöisyyttä arvostavat etenkin taksien ja jakeluautojen kuljettajat, joiden työpäivää nopea lataus tehostaa”, Aimo Parkin toimitusjohtaja Juha Sirelius kertoo. 

Pikalatausasemien eduista päästään pian nauttimaan myös Turussa, sillä Aimo Park avaa kaksi 150 kilowattitunnin pikalatausasemaa Turkuun lähikuukausien aikana. Ne rakennetaan Hansakorttelin ja Louhen pysäköintihalleihin.  

Suunnitelmissa on Aimo Charge -pikalatausasemien rakentaminen myös muihin suurimpiin kaupunkeihin. 

”Kartoitamme aktiivisesti uusia mahdollisuuksia. Erityisen kiinnostuneita olemme pikalatausasemien rakentamisesta mm. Tampereelle ja Ouluun”, Juha Sirelius kertoo.

 

Ekologisuus edellä

Aimo Park investoi lähivuosina merkittäviä summia pikalatausverkoston rakentamiseen. Investointihalukkuuden taustalla on pitkän tähtäimen strategia sekä halu toimia vihreämmän liikenteen rakentajana.  

”Kansainvälisenä toimijana meillä on sekä tahtoa että kykyä investoida ekologisten liikkumispalvelujen kehittämiseen. Sähköautoilun edistäminen linkittyy myös visioomme, jossa kehitämme pysäköintihalleista monipuolisia palvelukeskuksia”, Sirelius kuvailee.

EV fast charger Aimo Charge

 

Asiantuntija: ”Pikalatausta tarvitaan”

Sähköautoilun suosio on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana. Tällä hetkellä Suomessa on jo lähes 140 000* sähköautoa, ja kasvuvauhti on nopea.  

”Ensi vuonna päästään tilanteeseen, jossa uusista henkilöautoista 50 % on sähköautoja”, Sähköinen liikenne ry:n toimitusjohtaja Heikki Karsimus arvioi. 

Karsimus pitää hyvänä asiana sitä, että myös sähköautojen pikalatausverkosto kasvaa ja kehittyy. 

”Olen iloinen siitä, että investointihalukkuutta on ja että pikalatausverkosto kehittyy näin voimakkaasti. Latauspisteiden riittävyys on tärkeää sähköautoilun kehittymiselle. Nyt Helsingin ydinkeskustaan avattu pikalautasasema tulee tarpeeseen etenkin ammattiliikenteelle.” 

Myös kuluttajat suosivat nyt julkisia latauspisteitä. Suosion taustalla on tuttu syy. 

”Sähkön korkea hinta voi kannustaa lataamaan sähköautoa julkisissa latauspisteissä, koska kotilataus saattaa tulla kalliimmaksi”, Heikki Karsimus toteaa.

Aimo Charge fast electric charger

Lue lisää uutisia

Mietitkö, mitä muuta meillä tapahtuu? Tutustu uutisosiossa uusimpiin tietoihin ja tarinoihin maailmastamme.