Sähköautojen yhteiskäyttö uudistaa kaupunkiliikennettä

  

Suurimpien kaupunkien liikenteeseen on tulossa uudistus, joka mahdollistaa täyssähköautojen yhteiskäytön. Kahden kaupallisen toimijan luoma palvelu sisältää sähköauton lisäksi pysäköinnin ja huoltopaketin. Palvelu on Suomessa uusi ja korostaa helppouden ja vastuullisuuden trendejä.

Liikkumisen palveluihin erikoistunut Aimo Park (ent. Q-Park) sekä pk-sektorin johtava leasingyhtiö One Leasing Finland tuovat Suomen markkinoille yhteiskäyttöön tarkoitetut täyssähköautot. Valikoimaan kuuluvat täyssähköautot ovat Nissan Leaf ja Tesla 3 sekä Nissanin sähköpakettiauto e-NV200.

”Palvelusta tekee uudenlaisen se, että siihen kuuluu myös pysäköinti Aimo Parkin kaikkiaan 45 000 ruudussa. Niitä on suurimmissa keskuksissa ympäri Suomen. Myös vakuutukset, huollot ja tiepalvelu sisältyvät kokonaisuuteen”, Aimo Parkin myynti- ja markkinointipäällikkö Marek Darkowski kertoo.

Yhteiskäyttöautoja voivat vuokrata yritykset henkilöstölleen. Myös esimerkiksi kauppakeskukset, taloyhtiöt ja oppilaitokset voivat tarjota yhteiskäyttöautoja asiakkaiden, asukkaiden ja opiskelijoiden käyttöön.

”Yhteiskäyttöauto sopii erityisesti yrityksille. Henkilöstö voi päivisin käyttää autoja liikkuessaan palavereihin ja työkohteisiin. Iltaisin ja viikonloppuisin työntekijät voivat vuokrata sähköautoja omiin menoihinsa. Näin työnantaja voi ohjata auton tehokasta käyttöastetta, varmistaa autoon sijoitetun pääoman tuoton sekä huomioida niin kustannustehokkuutta kuin vastuullisuuttakin”, One Leasing Finlandin toimitusjohtaja Harri Toivonen pohtii.

Vaivattomuutta ja vastuullisuutta

Markkinoille tulevat täyssähköautot vastaavat tiedostavien yritysten ja toimijoiden vaatimuksiin.

”Asiakkaat korostavat kahta keskeistä trendiä – helppoutta ja vastuullisuutta. He haluavat, että tuote tai palvelu on helppo käyttää ja että se on vaivattomasti saatavilla. Sen rinnalle on noussut vaatimus siitä, että palvelu rakentaa osaltaan ilmastovastuullista tulevaisuutta”, Marek Darkowski kuvailee.

Uusi palvelu pyrkii vastaamaan näihin odotuksiin. Yhteiskäyttöautoja operoidaan omalla puhelimella Taskuparkki-sovelluksen kautta eikä avaimia tarvita.

Vastuullisuus toteutuu usealla tavalla.

”Täyssähköautojen hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti alhaisemmat kuin polttomoottoriautojen. Lisäksi pyrimme edistämään jakamistaloutta ja mahdollistamaan sen, että arki on sujuvaa ilman omaa autoa. Vastuullisuutta on sekin, että yhteiskäyttöautoja tarjoavat yritykset pitävät huolta työntekijöistään ja myös heidän vapaa-ajan liikkumisestaan”, Harri Toivonen kertoo.

Rohkaisevia kokemuksia

Yhteiskäyttöautojen lanseerauksesta on saatu rohkaisevaa palautetta muilta markkinoilta, viimeisimmäksi Tukholman alueelta.

”Olemme nähneet, että suurimmissa kaupungeissa tällaiselle palvelulle on kysyntää. Haasteita tulee silti varmasti olemaan, ennen kuin palvelu lyö läpi. Olemme kuitenkin idealisteja ja haluamme kehittää liikkumisen palveluja monipuolisemmiksi ja vastuullisemmiksi”, Marek Darkowski painottaa.

Myös Harri Toivonen on samoilla linjoilla.

”Aika on nyt kypsä tällaiselle palvelulle ja innovatiiviselle ajattelulle. Ilmastokysymykset ovat niin paljon esillä, että jokainen miettii, mitä voi osaltaan tehdä. Pidän nuoria aikuisia rohkaisevana esimerkkinä - he ovat ottaneet jakamistalouden ja esimerkiksi vuokrattavat sähköpotkulaudat omikseen. Uskon, että he viitoittavat tietä myös yhteiskäyttöautoille.”

Lisätiedot

toimitusjohtaja Harri Toivonen, One Leasing Finland, p. +358 50 511 4248, harri.toivonen@olf.fi
https://www.oneleasingfinland.fi/yhteiskayttoauto

myynti- ja markkinointipäällikkö Marek Darkowski, Aimo Park, p. +358 400 839 146, marek.darkowski@aimopark.fi
https://www.aimopark.fi/fi-fi/about/lisapalvelut/yhteiskayttoautot-yrityksille/

Aimo Park
Aimo Park on liikkumisen palveluihin erikoistunut yhtiö, joka tunnettiin aiemmin nimellä Q-Park.  Aimo Parkilla on Suomessa pysäköintilaitoksia kaikissa suurimmissa kaupungeissa ja kaikkiaan 80 000 pysäköintiruutua. Pysäköinnin ohella Aimo Park pyrkii kehittämään palveluja liikenneturvallisuuden, jakamistalouden ja kaupunkiliikenteen keskeisimpiin haasteisiin. Aimo Park on osa kansainvälistä Sumitomo Corporation-yhtiötä, jonka pääkonttori sijaitsee Tokiossa Japanissa. Sumitomo kuuluu maailman 500 suurimman yrityksen joukkoon.

One Leasing Finland
One Leasing Finland Oy on pk-sektorin johtava leasingpalveluyhtiö, jonka keskeisiä arvoja ovat vastuullisuus, ammattimaisuus ja luottamus. Se tarjoaa toimialan parhaan asiakaskokemuksen, joka koostuu henkilökohtaisesta ja asiantuntevasta palvelusta sekä vaivattomasta asioinnista. One Leasing Finland toimii siltana yrityksen ja rahoittajan välillä. Se etsii asiakkaalleen parhaan rahoittajan ja hoitaa yrityksen puolesta rahoituksen hakemisen sekä yhteydenpidon rahoittajaan. One Leasing Finland toimii lähellä asiakkaitaan ympäri Suomen.

Uutiset

 • Sujuva pysäköinti pelastaa välittäjän työpäivän
  | Comrealin välittäjien ongelmat poistuivat, kun yritys otti käyttöönsä Aimo Parkin pysäköintipalvelun. Nyt välittäjät voivat pysäköidä Aimo Parkin kohteisiin sekä kaupunkien kadunvarsipysäköinteihin. Lisähelpotusta tuo kuukausilaskutus, joka perustuu Taskuparkki-sovelluksen keräämiin tietoihin. Kuitteja ei enää tarvita.
  Lue lisää
 • Kasvun tukena vaivaton pysäköinti
  | Helsingin Kannelmäessä sijaitseva kauppakeskus Kaari on koko perheen ostospaikka, jonka yli 80 liikkeen joukkoon mahtuu päivittäistavarakauppoja, ketjuliikkeitä, erikoisliikkeitä ja ravintolamaailma.
  Lue lisää
 • Taskuparkki -sovelluksella 2 tuntia ilmaista pysäköintiä Telakkaparkissa!
  | Kampanja-aika 2.-15.5.2022.
  Lue lisää
arrow
Online maksutavat
American Express
Maestro
Mastercard
VISA